Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΥΡΟΥ


         



Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2020 στην κατάμεστη από προσκεκλημένους Δημοτική αίθουσα της Άνω Σύρου, σε κοινή εκδήλωση της Κοινότητας Άνω Σύρου , του Κ.Α.Π.Η. Άνω Σύρου και της ΑΙΓΑΙΟ Ραδιοτηλεόρασης, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιτας. Σημειώνεται ότι η αίθουσα του Κ.Α.ΠΗ Άνω Σύρου αποδείχτηκε πολλή μικρή, καθώς γέμισε ασφυκτικά μετά από αρκετά χρόνια με αρκετούς κατοίκους του δημοτικού διαμερίσματος της Άνω Σύρου, προσκεκλημένους και τιμώμενα πρόσωπα.
          Την εκδήλωση άνοιξε το παραδοσιακό εργαστήρι Σύρου «Άρωμα Παράδοσης» με παραδοσιακά κάλαντα από την Ζάκυνθο, την Ικαρία, την Σύρο και την Τήνο.
          Ο πρόεδρος της κοινότητας Πέτρος Ραουζαίος , ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους, ενώ ευχήθηκε να συνεχιστεί η συνεργασία που υπάρχει με τη δημοτική αρχή για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την ανάπτυξη του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου.
          Αμέσως μετά οι εκπρόσωποι των δύο Εκκλησιών, ευλόγησαν και έκοψαν την αγιοβασιλόπιτα αφού πρώτα μετέφεραν τις ευχές των προκαθημένων τους οι οποίοι απουσίασαν για λόγους ποιμαντικούς.
          Ευχές απηύθυναν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Κεράνης, ο χωρικός υπεύθυνος Παναγιώτης Κουταβάς, οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Πολιτισμού Γιάννης Πιταούλης και Αλίκη Λεονταρίτη, η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κανδιώ Μαραγκού, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Ανδρέας Γιαλόγλου, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Γιάννης Βρούτσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρόζα Ξανθάκη, Θωμαή Μενδρινού, η τοπική σύμβουλος της Ερμούπολης Άρια Δαφνά και τοπικοί σύμβουλοι της Κοινότητας Άνω Σύρου.
             Ακολούθησαν βραβεύσεις φορέων το έργο των οποίων  έχει κοινωνική διάσταση. Μεταξύ άλλων φορέων,  τιμητικής διάκρισης έτυχε και το Λιμεναρχείο Σύρου και εν γένει το Λιμενικό Σώμα, για το πολύτιμο έργο που προσφέρει στους τομείς έρευνας-διάσωσης και θαλασσίων διακομιδών.
             Σε κλίμα καθολικής αναγνώρισης του έργου που προσφέρει το Λιμενικό Σώμα στην Ελληνική Κοινωνία, ο Λιμενάρχης Σύρου Πλωτάρχης Λ.Σ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ Ιωάννης παρέλαβε τιμητική πλακέτα, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό, εστιαζόμενος στην αυταπάρνηση και αλτρουισμό που επιδεικνύουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους, παραλληλίζοντας τη χρονική στιγμή της βράβευσης με τη διεξαγόμενη ευρεία επιχείρηση διάσωσης ναυαγών στο ναυάγιο λέμβου νοτιοδυτικά των Παξών. Κλείνοντας την ομιλία του, ο Λιμενάρχης Σύρου, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η τιμητική αυτή πλακέτα ανήκει στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν στα πλωτά μέσα και καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και στην παροχή βοήθειας σε άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο.       







            


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου