Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

«Συναντήσεις αντιπροσωπείας ΕΠΛΣ Θράκης στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής»

 


Αλεξανδρούπολη, 23-01-2024

Το χρονικό διάστημα από την Τρίτη 16-01-2024 έως 19-01-2024, αντιπροσωπεία της Ένωσης μας, υπό τον Πρόεδρο Ιωαννίδη Κωνσταντίνο και τον Αντιπρόεδρο Βαζούρα Ιωάννη, πραγματοποίησε τις ακόλουθες συναντήσεις στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  :

16-01-2024

·         Συνάντηση στο Υ.ΝΑ.Ν.Π με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ Χρήστο.

19-01-2024

·         Συνάντηση στο Υ.ΝΑ.Ν.Π με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. ΠΑΠΠΑ Ιωάννη.

·         Συνάντηση στο Υ.ΝΑ.Ν.Π με τον Γενικό Γραμματέα Λ.Π. κ. ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟ Ευάγγελο.

·         Συνάντηση στο Υ.ΝΑ.Ν.Π με τον Α’ Υπαρχηγό  Αντιναύαρχο Λ.Σ. ΤΣΕΛΙΚΗ Αλέξανδρο.

·         Συνάντηση στο Υ.ΝΑ.Ν.Π με τον Γ.Ε.Λ.Σ. Υποναύαρχο Λ.Σ. ΜΑΖΗ Αντώνιο.

Συζητήθηκαν το κτιριακό θέμα του Κ.Λ Αλεξανδρούπολης και οι δυνατότητες αξιοποίησης του αγροκτήματος που είχε παραχωρηθεί, με την Πράξη αριθ. 15/03-04-2002 του Υπουργικού Συμβουλίου (Φ.Ε.Κ. 68 Α΄/08-04-2002),  έπειτα από εισήγηση του Υπουργού Γεωργίας, όπου παραχωρήθηκε δωρεάν και κατά κυριότητα, στο Υπουργείο Ναυτιλίας έκταση 148.010 τ.μ. του αγροκτήματος «Καλλιθέας-Ν. Χιλής» του ν. Έβρου με σκοπό την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων για την Ίδρυση και Λειτουργία Λιμενικής Ακαδημίας ή εναλλακτικά προτείναμε την Ίδρυση Α.Ε.Ν Πλοιάρχων/Μηχανικών – Κ.Ε.Σ.Ε.Ν - Σχολή Σωστικών & Πυροσβεστικών Μέσων .

Αναφερθήκαμε, στην αναγκαιότητα πραγματοποίησης των τακτικών μεταθέσεων του έτους 2024, με σημαντικό αριθμό μεταθέσεων ενίσχυσης προς τις υπηρεσίες της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης, ώστε οι αποσπάσεις των Συναδέλφων, να γίνουν μεταθέσεις και να ελευθερώσουν τις οργανικές θέσεις που καταλαμβάνουν από τις Υπηρεσίες που έχουν αποσπαστεί.

Ενδεικτικό παράδειγμα η υπηρεσία της Σαμοθράκης, η οποία, ενώ είναι Στελεχωμένη πραγματικά κατά 56% (Υποστελεχωμένη), λόγω των αποσπάσεων όμως, που ορθώς έγιναν ως προσωρινή λύση (η πλειοψηφία τους αφορά Στελέχη που έχουν συμπληρώσει στο τριπλάσιο τον απαιτούμενο χρόνο παραμονής), φαίνεται Στελεχωμένη στο 80% και δεν μπόρεσε να Στελεχωθεί με τοποθετήσεις από τους νεοεξερχόμενους από τη Σχολή Λιμενοφύλακες.

 Παράλληλα στην Αλεξανδρούπολη τα τελευταία τρία έτη έχει μετατεθεί προς την Υπηρεσία, ένα (01) Στέλεχος Α/Ξ και ένα (01) Στέλεχος ΚΕΑ. Η όποια ενίσχυση της Υπηρεσίας έχει πραγματοποιηθεί μόνο με αποσπάσεις.

Το αδιέξοδο των Συναδέλφων που υπηρετούν στη Σαμοθράκη αλλά και σε άλλες Υπηρεσίες α’,β’,γ’ κατηγορίας, που προσπαθούν να απεμπλακούν με αποσπάσεις ή με ανανέωση αυτών, οδηγεί τα νεότερα Στελέχη στο να υποβάλλουν παραιτήσεις από το Σώμα. Ήδη στη Σαμοθράκη έχουν δηλώσει παραίτηση δύο (02) Στελέχη όπως ενημερωθήκαμε (Δικαστική Αστυνομία), ένα (01) Στέλεχος παραιτήθηκε το καλοκαίρι (Δεσμοφύλακας) και αναμένεται άλλα τέσσερα (04) Στελέχη να δηλώσουν συμμετοχή στην προκήρυξη της Δημοτικής Αστυνομίας.

Από τα ανωτέρω γίνεται αντιληπτό ότι ακόμη μια χρονιά άνευ μεταθέσεων θα αποβεί καταστροφική για τα Στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και θα επαναφέρει τα Στελέχη του Λ.Σ. δεκαετίες πίσω.

Καλούμε την Πολιτική και Στρατιωτική μας ηγεσία και ιδιαίτερα τον Αρχηγό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο Λ.Σ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ Γεώργιο, στην εισηγητική του πρόταση, που θα υπογράψει ο κ. ΥΝΑΝΠ να μεριμνήσει έπειτα από τρία χρόνια να διεξαχθούν μεταθέσεις, ώστε να αποκατασταθούν οι στρεβλώσεις που βιώνουν οι Συνάδελφοι μας.

Ο χρόνος πια τελείωσε κ. Αρχηγέ, αναμένουμε από εσάς έργα, πριν να είναι αργά.

Ευχαριστούμε τον κ. Υπουργό, τον κ. Υφυπουργό, τον κ. Γ.Γ.Λ.Π, τον Α’ Υπαρχηγό και τον Γ.Ε.Λ.Σ για τον χρόνο που μας διέθεσαν και σύντομα θα υποβάλλουμε υπόμνημα στην Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία, που θα αφορά όχι μόνο τις ανάγκες των Υπηρεσιών αλλά και προτάσεις εξεύρεσης λύσεων.

 

 




 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου